תרגום האתר מבוסס אלמנטור למספר שפות

  • קטגוריה:כללי

איך לבנות אתר מרובה שפות בוורדפרס?

על מנת ליצור אפשרות תרגום אתר מבוסס אלמנטור למספר שפות, עלינו לעשות שימוש בשני תוספים חינמיים:

הערה חשובה: פולילנג לא לוקח כמובן מאליו את השפה של העמודים הקיימים שלכם ותמיד תצטרכו להגדיר לו באיזה שפה מדובר

יש לעבוד לפי סדר הפעולות הבא:

התקינו את התוספים Polylang ו- Polylang Connect for Elementor. לאחר התקנת התוספים, גשו לעריכה שלהם ותוסיפו את השפות שאתם מעוניינים ליצור (עברית ואנגלית – ארה"ב). סמנו על ידי אייקון כוכב את השפה העברית כשפה הדיפולטיבית (ראו הערה ראשונה – פולילינג לא לוקח כמובן מאליו שהאתר שלכם מוצג בעברית).

לאחר מכן, ניצור ריבוי שפות לכל עמודי האתר (כמובן שניתן לעשות זאת גם לפוסטים, אך אני אדבר רק על העמודים לצורך העניין). נסמן את כל העמודים ונבקש לערוך אותם. כעת תופיעה לכם אפשרות חדשה: "בחירת שפה". בחרו את העמודים האלו כעמודים בשפה העברית. שמרו את השינויים.

כעת אתם תראו שהעמודים מסומנים עם 2 דגלים: ישראל עם איור של עיפרון וארה"ב עם איור של + (העפרון מכיוון שזה ערוך, והפלוס מכיוון שזה טרם ערוך). נתרגם את עמוד הבית. גשו לעמוד הבית לחצו על +

אתם צריכים לתת שם לעמוד החדש. השם הוא כמובן Home Page. פרסמו ולחצו על עריכה באמצעות אלמנטור. במצב העריכה אתם תראו עמוד זהה לחלוטין לעמוד הבית. תרגמו את כל התכנים. תרגישו חופשי לשנות גם את הכיוונים של התכנים במידת הצורך RTL to LTR.

כשסיימתם את עבודת התרגום, עדכנו את התוכן וצאו ללוח הבקרה. גשו לעיצוב >> תפריטים ושם תזהו פונקציה חדשה – הוספת שפה לתפריט. תוסיפו את האופציה הזו וערכו אותה כרצונכם. אני ממליץ להוסיף את שם השפה + הדגל שלה. שמרו את השינויים. כעת צרו תפריט חדש וקראו לו תפריט אנגלית (או שם אחר, העיקר שלא תתבלבלו בתפריטים). לתפריט הזה תוסיפו את כל התפריטים שיש לכם באנגלית וכמובן את האופציה החדשה של החלפת שפות. את התפריט הזה תשייכו לראשי / אנגלית. שמרו את השינויים וגשו לאתר שלכם.

כעת תוכלו לראות שיש לכם אופציה לתרגם את האתר. לחיצה על דגל ארה"ב תשנה את כל התוכן לתוכן המתורגם. במידה ועבדתם כמוני – רק עמוד הבית מתורגם בשלב זה. עשו את הפעולה עבור כל התכנים באתר.

במידה וההידר והפוטר שלכם נראים לא טוב – עליכם לבצע עריכה של התבניות המדוברות. לצורך העניין – עריכה של ההידר. ניגש לעיצוב – בידלר תבנית >> וקודם כל נערוך את תבנית ההידר שלנו כך שנשייך אותה לשפה העברית (בדיוק כפי שעשינו עם העמודים תכילה). לאחר מכן, תהיה לכם אופציה להוסיף תרגום להידר. לחצו על + תרגום אנגלית ותערכו את התבנית באמצעות אלמנטור. תרגישו חופשי לשנות את המיקומים מימין לשמאל או שמאל לימין לפי הצורך. התבנית העברית שלכם לא תיפגע כלל.

במידה ותרצו לתרגם חנות WooCommerce – תוכלו לעשות זאת על ידי שידרוג התוסף לגרסת הפרו שלו ולעבוד באותה המתכונת.

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. רואי

    היי תודה על המאמר, עשיתי לפי ההוראות אך כאשר
    גשו לעיצוב >> תפריטים ושם תזהו פונקציה חדשה – הוספת שפה לתפריט.
    אני לא רואה את האופציה הזאת. ידוע לך למה?

כתיבת תגובה